18 Eylül 2012 Salı

Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olmasın!

Hello!

Aylar aylar sonra geri geldim. Çünkü çok sinirlendim. Çok da üzüldüm. Çünkü;

Dün sabah, Facebook'ta lise öğretmenlerimin paylaştığı "saçma salak" şeyleri görünce, iş arkadaşlarıma BANA BAKIN! dedim. Bana bakın, ben kurtarılmış bölgeyim. Beynimi zor şartlar altında muhafaza edip buralara gelebildim. Ben bir mucizeyim dedim. Bir Anadolu Lisesi'nde öğretmen diye dolanan insanların paylaştığı düşük zeka seviyeli şeyleri gördükçe ben resmen paçayı kurtarmışım, bu insanlara benzememişim dedim. Ne mutlu bana dedim. Oh dedim. Bi rahatladım. Neyse, ajansta bana iş çakıldı, çalışırken de mevzuyu unutuverdim. Daha evvelden de defalarca unutmuş olduğum gibi.

Gel gelelim, akşam evde ayaklarımı uzatmış televizyon izlerken elime telefonumu aldım ve klasik sosyal mecralar gezintime henüz başlamıştım ki o iğrenç manzarayla karşılaştım. Mezun olduğum Anadolu Lisesi'nde, ODTÜ MEZUNU bir kadının (öğretmen demiyorum, dikkatinizi çekerim) beyni patlamış PKK'lının fotoğrafını paylaştığını gördüm. Fotoğrafı burda sergileyip midenizi kaldırmak ve insanlıktan nefret etmenize sebebiyet vermek istemiyorum. Paylaşmayacağım. Ama o iğrenç fotoğrafın altında şunlar yazıyordu: "Çok Beğeni İsterim. Çok şikayet oluyor resim kaldırılıyor... PKK Yandaşları devamlı şikayet ediyor dostlarım sayfa kurucumuza engel geldi 3 gün paylaşım yapamayacak. Sayfayı beğenirseniz sevinirim mehmetçik hayranları.."

Bunu gördüğüm an kan beynime sıçradı ve yazıverdim dilimin ucuna gelenleri;



Kendisi ben bu yorumu yazdıktan bir kaç dakika sonra postu sildi.

Ben dayanamadım. Yine yazdım. Dedim ki;



























Peki o ne yaptı?

















Sabah kalktığımda, biraz yüzü kızarır, biraz utanır da siler şu yazdıklarını diye düşünmüştüm. Aslında ismini bile gizlememe gerek yoktu. Zira "kadın" kendisiyle gurur duyuyor olmalı ki silmemiş. Açık açık kendini hedef göstermiş. Sizce bu özgüven nereden geliyor? Sizi şikayet ettik dediğimiz halde, neden kimseden, hiçbir şeyden korkmuyor? Kime güveniyor? Neye güveniyor? Hangi zihniyete? Yoksa statükocu sisteme mi? Evet. Doğru bildiniz. Aynen öyle.

Sonuç mu?

Sonuç olarak kendisini isim vermeden ekran görüntüleriyle birlikte Eğitim-Sen'e şikayet ettik. Eğer geri dönüş alabilirsek isim de vereceğim. Cezalandırılması için elimden geleni yapacağım. Gerekirse hedef tahtası dahi olurum. Yeter ki, kafası karışık gencecik çocuklar nefretle büyümesin, ölmeyi ve öldürmeyi bir BOK sanmasın. Vatanı için ölmek ve öldürmek yerine, yaşamayı ve yükselmeyi hedeflesin. Hem de kendi için, vatanı için. Kan ve et kokusunu alıp gözü dönen canavarlar daha fazla nefret tohumları ekmesin bu zavallıların beynine.

Utanıyorum.

Bir Anadolu Lisesi'nde görevini sürdüren ve zamanında bizzat benim de dersime girmiş olan bu kadından;

U-T-A-N-I-Y-O-R-U-M!

Sadece utanmakla kalmayıp, o ve onun gibi insansıların öğretmen diye gezinip, yaptıkları nefret çığırtkanlıklarına kendi nefretimi kusuyorum.

Ey öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaksa, ben taşınıyorum!

21 yorum:

  1. ablacım dünyadan ne kadar zamandır bu kadar uzak yaşıyosunuz?
    öğretmen dediğin insan devletin en düz formasyonundan geçmiş, çoğu garanti işimiz olsun diye öğretmenliği seçmiş sokaktaki insan.
    eğitimci ışığı falan beklemek saçma, ben yemedim sen yemedin ama öğrencileri üzerinden vuruş deneyen çoğunluktan pek bi şey beklememek lazım.

    YanıtlaSil
  2. Mevzubahis öğretmeni facebookta, bloglarda ve envayi çeşit internet ortamında linç etmek çok hoşuna gitti di mi ?
    İnsanların senin statusünü like'laması, hatta "100" küsür rakamına ulaşması sana inanılmaz haz verdi kabul et.
    Çok güzel prim yaptın, öğretmen üzerinden yaptığın linç sayesinde facebook camiası ve arkadaşların tarafından hero ilan edildin...Bravo. Şu an bulutların üzerindesin ve arkadaş çevrenden aldığın tepkiler ile "ne kadar çok takip ediliyorum, baksanıza ne kadar çok kişi beni beğendi temalı ego satisfactionları yaşıyorsun.Ee tabii hakettin...

    Ancak pek sandığın gibi değil be Ezgi.
    1) PKK'lı, Kürt faşisti ve terörist olan ama bunları açıkça ifade edemeyecek kadar şerefsiz ve itoğluit olan, bütün hepsini "solculuk" "sosyalistlik" "liberallik" ve marjinalite kavramları arkasından yapabilen çakma kürtler için bir sevinç kaynağısın.
    2) Elinde fırsat olsa, güç olsa, ilk gün bütün Türk halkına karşı katliam yapacak, tacizin, tecavüzün, pisliğin, hırsızlığın, kaçaklığın, kıroluğun, cahilliğin, kültürsüzlüğün beşiği olan Kürt milletin;
    her fırsatta kendini haklı çıkartma çabasının bir parçasısın.

    Molotofla 16 yaşındaki kızı yakan insanların beyninin dağılması, vücudunun paramparça olması inan hiç önemli değil.

    Bu yaptığınız tecavüzcü millet için yaptığınız empatinin onda birini gariban milletim için yapsanız ya biraz da ?

    Kendi oğlu evladı, dağın tepesinde, aciz devletin teneke kutular içine koyduğu ve adına karakol dediği felaket yerlerinde canlarını verirken bu millet kime isyan etsin ?

    En azından bir kere de bu yalnız ve çaresiz kalan milleti düşünne yahu.
    Parçalanan bulunamayan şehit bedenleri günlerdir aranıyorken, köylerinde maymun gibi zılgıtlar atan halaylar çeken orospu çocuklarına savunmayın bir kere de.

    Biliyorum içinizde Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk milletine, Mustafa Kemal'e, büyük bir kin ve öfke var. Her nasılsa bu ülkede, Anadolu'da "Türk" adı verilen bir milletin yaşamasını kabullenemiyorsunuz. Burada bağımsız bir cumhuriyet kurulmuş olması içinize sinmiyor.
    Marjinal görünmek ve facebookta prim yapmak adına bu ülkenin insanlarıyla, bütün kültürel kodlarına, örf ve adetlerine daşşak geçmek çok hoşunuza gidiyor biliyorum.
    Ama merak etmeyin tarih sahnesinde bunu ilk yapan siz değilsiniz, Sizin aile efradınız ve büyükbabalarınız da Kurtuluş Savaşı sırasında, İstanbul'da milli mücadele ile daşşak geçmişti. Mücadele eden köylüleri, kuvayi milliyecileri ve sonunda Mustafa Kemal'i çapulcu olarak göstermekten, karikatürize etmekten kendini alamamıştı.
    Yeni değilsiniz, Türk milletinin kültürünü her fırsatta itin götüne sokup, kendi kültürün dışında herşeyi gözünde büyüten zavallılarsınız.

    O linç yaptığın öğretmenin tavırları, yazdıkları, facebook'unda paylaştıkları normal olmayabilir. Ceset üzerinden gönül rahatlatma, tatmin olma çabasına girmiştir. Yanlıştır.
    Ama bu insandır, komşusunun, akrabasının, tanıdıklarının, gencecik insanların terör kurşunuyla bu dünyadan göçüp gitmeleri, hatta kimi zaman tabuta konulacak bir parçalarının bile bulunamaması bu insanları etkilemiştir belki ? 30 yıldır sadece dağlarda değil sokaklarda, metrolarda, meydanlarda, dersane çıkışlarında, çocuk parklarında patlayan bombalar bu insanların gönüllerini yaralamıştır belki? Ne dersin ?

    Bir kere de bu gariban millet isyan etsin yahu, bir kere de oğlunu dağlarda kaybeden, kızı tecavüzcü bir teröriste kurban giden, okula giderken otobüslerde molotof alevine kurban giden, doktor olan eşi PKK tarafından işkence edilen millet konuşsun bir kere de.

    Ancak mal bulmuş mağribi gibi bu insanı, bu insan üzerinden de milleti linç etmek, arkada başka motivasyonlar barındırıyor. Bu motivasyonları ve arkasında gizledikleriniz aslında o kadar açık ki .
    Bu kadar nefret ediyorsunuz ki Türk milletinden, bu devletten, bu insanlardan, Türkçe konuşulmasından, bu ülkede iyi birşeyler olmasından o kadar nefret ediyorsunuz ki.
    Ne diyelim siz de haklısınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Anladığım kadarıyla arkadaş zaten reşit olmamış bünyelere etki edecek olan paylaşımları, propagandaları savunmuyor.
      Öğretmene yapılan çirkin ve haysiyetsiz linç girişiminden bahsediyor.
      Bunun sokakta yapılan linçten ne farkı var. Hatta bir öğretmen için daha da yaralayıcı.

      Unutmayınız ki empati iki taraflıdır.
      Siz o öğretmenin hangi psikolojide olduğunu görmezden gelmemeniz gerekir. Öğretmen diyorum çünkü, aynı meslek dalında binlercesi şu an PKK esareti altındaki il ve ilçelerde çeşitlı yıldırma, taciz, baskı ve esaret altındalar. Bu bir varsayım değil, bunu herhangi bir doğu görevi yapmış olan insandan duyabilirsin.

      Ayrıca genç dimağları bir yerlere yönlendirme konusunda ise haklısın. Objektivite her zaman korunmalı ama pratikte bu tamamıyla imkansız.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. okadar güzel yazmışsınızki,fakat bir milleti tecavüzcü veya katil olarak nitelemek çok büyük yanlıştır,bu yanlışın farkında olmak gerek.unutmayalımki bu ülkedeki her kürt vatandaşı dtpye oy vermiyor,chp,akpye hatta mhp ye oy veren kürt vatandaşları bile var,en azından onları ayırdıktan sonra çok rahatlıkla yazdığınız şeylere katılmak mümkün

    YanıtlaSil
  4. Haklısınız...insanları, ırkları, milletleri etiketlemek yanlış. Anlık bir hezeyan. Bu yanlışa düşüyoruz ne yazık ki şimdi olduğu gibi.
    Almanya'daki Türk, ABD'deki Kızılderili, Sırbistan'daki Boşnak, İsrail'deki Filistinli'yi ne kadar anlıyorsak, Türkiye'deki Kürdü'de o kadar anlıyoruz, yada anlamaya çalışıyoruz, elimizden geldiğince.
    Her ne kadar bazılarının gözünde hep dışlanan nefret edilen cüzzamlı kötü çocuk olsak da...

    YanıtlaSil
  5. dediğiniz gibi o bazıları kurtuluş savaşında yersiz çaba diye savaşmayanlardan farksızdır,fakat bunların hiçbiri bir düşmanın leş fotoğrafıyla gurur duyan bir millet yapmaz bizi,tarih boyunca ne zulümler,ne kanlı savaşlar gördük,pkk nedirki,hiçbir zaman düşmanın cesediyle,kanıyla gurur duyan bir millet olmadık olamayız,hain,çocuk katili olan bu şerefsizlerle bir olamayız,asıl pkklı şerefsizlerdir öldürdükleri askerlerimizle gurur duyan övünenler,kaldıki biz sülük değiliz kan ile beslenmeyiz,bizki çanakkalede anzak şehitliği yapan bir milletiz,bizi istila etmeye gelen bir devletin askerlerine,bu büyüklüğümüzü yitirirsek olaylara böyle GENİŞ bakabilen sözde marjinal,liberal,özgürlükçü insanlardan farkımız kalmaz.saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum..

      o "GENİŞ" bakış açılarının arkasında, marjinal, liberal düşüncelerinin arkasında nasıl bir kin, nefret, Türk düşmanlığı, devlet düşmanlığı, intikam güdüleri var belli değil.

      Sil
  6. Merhaba Adsız kardeş.

    önce uzuuun uzun yazdım. sonra sildim. Baktım da Kurtuluş Savaşı filan demişsin. Hakikaten de "Cevab Veremedim" Kusura bakmayasın.

    Öğretmeni hedef göstermedim. İsmi cismi yok. Fakat sen beni Atatürk, Türk düşmanı diye etiketlemişsin, hedef göstermişsin. Tatlım?

    Bu arada evet evet çok haklısın,
    "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ancak beyin patlatarak sağlanır haklısın.

    Haydi kardeş, sen git kendi platformlarında, senin gibi düşünen adamlara yap traşını. Birbirinizi karşılıklı olarak tatmin edin. Okuduğunuz yazıyı anlamayıp içinizde büyüttüğünüz nefreti kusup karşılık bulabileceğiniz bir yer değil burası.

    Hayırlı işler bol güneşler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtuluş Savaşı "filan" yazdım evet. Kusura bakmazsın. Özür dilerim.

      Marjinalitenizi bozduğum için de özür dilerim.
      Okuduğum yazıyı da anlamadım. Bir daha yazmam, afedersin.

      Sil
  7. yani Ezgi söylenecek milyonlarca söz var ama inan ki boğazıma tıkandı. yazıp yazıp sildim, yazıp yazıp sildim.
    o veya bu, birileri yokoluyor.
    nasıl bir bakış açısı inan ki anlayamıyorum. beynim patlasa da anlayamayacağım. lan ''insan'' lan ikisi de. teroristi de, katili de tecavüzcüyü de, hırsızı da bu sistem yarattı.kafalarını kaldırsalar görecekler ama hayır perde inmiş sanki gözlerine.
    bu kadar aptal olunamazmış gibi geliyor bana. başka birşey var, zehirleniyoruz.
    küçücük çocuklar ölüyor habire. ve kan görse ayyyh diye bayılacak senin öğretmenin, benim amcam, berikinin annesi beyni dağılmış çocukların fotoğrafını paylaşabiliyor, gebersin itler başlığıyla.
    öff çok dağıldım ezgi, uzun süredir sinir olduğum bir durumdu, tam izah edemedim, anladın sen beni.

    YanıtlaSil
  8. öğrencilerinin, iş arkadaşlarının, velilerinin arasında bir kürt olmadığından nasıl da emin. kendi bir "birey" olarak his dünyasını paylaşırken kürtlerin hep "topluca" bir şeyler yaptığından nasıl emin. kuyu dibi kurbağalığından farkı olmayan bir vizyonla ufuk açtığından da emin. niye? çünkü öğretmen o. kutsal meslek. formasyon aldığı andan itibaren tamam, zemzemle kaplanıyor.

    7-8 yaşındayken tanıştıkları atatürk öyle nasihat etti diye ilkokul öğretmeni olmuş 2 halası vardı annemin. 96 ve 94 yaşlarında vefat ettiler. tüm öğrencilerinin isim ve numaralarını ezbere hatırlardı. ayrıca öğrencilerini 35 yıl sonra vapurda görünce ensesinden bile tanıyolardı. biz şaşırınca da "zamanında bitini ayıkladık" derlerdi. ben 18 yıllık eğitim hayatımın her aşamasında onlara hesap verdim, okuduğum kitapları saydım, matematikte ne öğrendiğimi anlattım ve hep "aferin" duydum. çok çalışkan, sevgi dolu ve disiplinli insanlardı.

    bak 96 ve 94 yaş diyorum, bi kez bile ağızlarından bir nefret sözü, hınçlı, kızgın, karanlık söz duymadım. bana "ne iş yapıyosan iyi yap, başkalarına saygı duy, vicdanına güven" dediler. bir gün olsun "kutsal öğretmenlik" lafının arkasına saklanmadılar, "biz işimizi yaptık" dediler. son yıllarında evlerinin yakınındaki oyun parkına gidiyolardı hep, çocukları seyretmeye. o yaşta bile, bi çocuk arkadaşına vursa gidip çocuğun annesinden önce müdahale eder, "o senin arkadaşın, paylaşamayacak bir şey yok" diye kızarlardı. özür diletir, barıştırır, "oynayın hadi" diye gülümserlerdi sonra.

    öğretmen budur benim için, bu kadın değil. vatan millet sevgisi de bu nefret değil, "işimizi yaptık" diyebilmek. bu kadını bizim halalara versem iki lafla mum ederlerdi. utancından kafasını yerden kaldıramazdı, ona da eminim.

    neyse, çok uzun oldu; ama sinirden.

    YanıtlaSil
  9. o kafası patlatılanlar aslında iyi çocuklar değil mi?
    sevgi kelebeği seni!
    senin gibi bir kafaya ne desek boş. ateş hakikaten de düştüğü yeri yakıyor.

    YanıtlaSil
  10. Sevgi, insanlık onuru, erdem, demokrasi, kardeşlik.. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Nedense son günlerde bu kelimelerin arkasına sığınarak kürt milliyetçiliği yapmak bir o kadar populer halde. Silahlar patlamasın, analar ağlamasın.. Ne yazık ki gerçek dünya düzeni böyle yürümüyor. Sizin art niyetli bir insan olduğunuzu düşünmüyorum ama üzülerek söylüyorum ki; bu sözcükler arkasına sığınarak kürt milliyetçiliği yapan, yabancı ülke istihbaratlarına maşa olmuş, bebek katili,uyuşturucu baronu, silah kaçakçısı bir örgütü meşru görüyorsunuz ve onları pkklı askerler olarak tanımlıyorsunuz. Terörün hiçbir haklı nedeni olamaz? Bebek öldürmenin hiçbir haklı nedeni olamaz. Şehrin göbeğinde bomba patlatmanın hiçbir haklı nedeni olamaz. Kimse bana haklı bir neden göstermeye çalışmasın! Siz bu birtakım çapulcuları pkklı askerler olarak gördüğünüz sürece (pkklı askerler artık ne demekse?) yanlış anlaşılmaya mahkumsunuz demektir. Ben devletin zamanında yaptığı hatalarının hiçbirini tasvip etmiyorum.. Devlet çatısı altında yapılanmış olan derin hukuk dışı hiçbir oluşumu kabul etmiyorum Zamanında yapılanlar çok büyük hatalar var. Hepsini kınıyorum ve üzülüyorum. Kürtlerin demokratik haklarını destekliyorum. Eşit bir şekilde yaşamamızı destekliyorum. Dayatmalara karşıyım. Bu işlerin silahla çözülmediğini, çözülemeyeceğini artık tüm halk anladıki sonuçta güzel düzenlemeler var. Yeri geldiğinde mükemmel ironi yapmayı bilen siz neden kendinizi 16 yaşında belediye otobüsünde yanan kızın yerine koyamıyorsunuz? Neden bunlar olurken sesinizi çıkarmıyorsunuz? Bu ülkede bazı şeyler düzelecekse iki taraflı olarak düzelmedilidir. Yoksa sizin de molotof kokteyli atarak kürtlerin haklarını savunduklarını sanan salaklardan farkınız kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım. yazdığın yorumun sadece iki cümlesini okudum, onu belirteyim bir önce. nedeni de, "kürt milliyetçiliği yapmak" ile başladığın cümlenin aşağılara doğru çirkinleşeceğini öngörmemdi. çünkü diğer arkadaşlar hep böyle yaptı. birincisi, bu kadar kelimeyi ardı sıra yazabilecek kadar okuma yazma biliyor, az cok da bir kelime dağarcıına sahipseniz, zaten benim değil kürt milliyetçiliği, kürtlerle ilgili tek bir kelime dahi yazmadığımı görür, bu yazının tamamen hümanist ve barışçıl bir söyleme sahip olduğunu anlardınız. PKK 'yı gördüğünüz anda belli ki kan beyninize sıçramış, oturmuş ve yazmışsınız bir şeyler.

      bu yazdığım yazıda terör örgütünü, pkkyı ve kürtleri savunmuyorum. bu yazıdan bu üçüyle ilgili bir mana çıkardıysanız, bu tamamen sizin vizyonsuzluğunuzdandır. 2. cümleden sonra her ne dediyseniz, yine de teşekkür ederim okuduğunuz için.

      iyi günler.

      Sil
    2. Şunu bilmenizi isterim ki herhangi bir ölümle sevinen bir insan değilim. Benim anlayamadığım nokta hümanizm ile pkkyı aynı cümle içinde geçirmeniz. devletin yaptığı hatalara karşı tutunduğunuz net tavrı neden bu örgüte karşı direkt gösteremiyorsunuz?

      Her türlü milliyetçilik kötüdür. Sizi kürt milliyetçiliği yapıyor diye suçlamıyorum, kürt milliyetçiliği yapan insanları gölgeniz altında barındırıyorsunuz diyorum. Bir nevi maskesiniz onlara.

      Okuduğunuz için teşekkürler. İyi günler dilerim.

      Sil
  11. Bence karşı çıkman gereken tek şey "Vahşet içerikli bir görsel paylaşmanız, öğrencilerin psikolojisini etkiler" demek olabilirdi.

    Çok farklı konulara girmişsin ve diğer arkadaşlar da haklı olarak tepkilerini sana dile getirmişler. PKK'yı savunuyormuş, yaşamak onların hakkıymış gibi bir algı oluşturmuşsun. Ya da belki de öyle demek istedin bilemedim.

    YanıtlaSil
  12. ve böylece insanların okuduklarını anlayamayacak kadar gerizekalılaştıkları bir kez daha tescillenir.
    he adsızlar he, ırkçılık ve faşizm süper şeyler he.

    YanıtlaSil
  13. Bloğu yeni buldum, yazı dikkatimi çekti; bu ('Sayın Ezgi Hindistan' -bu arada 'Sayın' güzel olmuş.- ) arkadaş feyste şimdilerde neler yapıyor bakayım dedim.

    Ve gördüm ki son bir sene içerisinde belli mahfillere doğru ilerleme var. Özellikle şu yukarıda 18 Eylül 2012 15:43 kodlu Adsız arkadaşın bazı tespitlerine katılmamak elde değil.

    Bununla birlikte, bu bahsettiğin iğrenç fotoğrafların paylaşılmasından ben de bir ülkücü olarak zerre hazzetmiyorum. Bir bunlar bir de apo itini köpek olarak montajlayıp tasma takanlar.

    Daha yüksek bir seviye olmalı. Gel gör ki pkk'ya empati yaparak da değil.

    YanıtlaSil