13 Haziran 2010 Pazar

Yiyiş Ortamı Hazırlayan Arkadaş'a Hitabe

Sanki hiç işim yokmuş gibi davranıp, tüm detayları ve merak edilenleriyle "Yiyiş ortamı Hazırlayan Arkadaş" konusuna hızlı bir giriş yapmak istiyorum.

Gün gelir, zaman olur, ne güzelliğiniz/ yakışıklılığınız, ne süper zeki oluşunuz, ne sempatikliğiniz, ne tribal dövmeleriniz, ne Vans'leriniz, piercinginiz, alternatif tarzınız, ne coolluğunuz, ne X5' iniz, ne blackberry'niz, ne Lastfm' de skropladığınız havalı şarkılar, ne twitterda edindiğiniz binlerce followerlar, ne de seksiliğiniz on par' eder manitayı bağlamak için.

Günümüz çağında, ilişkilerin büyük bir çoğunluğunun yiyişle başladığını henüz 2 gün önce kız meclisinde oturup, konuşup kararlaştırdık. Artık bunu bir kaide olarak alabiliriz. Konuşmayı aynen aktarıyorum;

A: İlişki nasıl başlıyodu ya?
B: Benimle çıkar mısın vardı eskiden.
A: aa evet ama o eskimedi mi ya?
B: eskidi sanırım, duymaz olduk.
A: en son ortaokuldayken belki?
B: yok bana lisede dendi ya.
A: aljksdaskl
ee şimdi ne deniyo ki?
B: bi şey denmiyo abi, direkt yiyiş, sonra taraflar anlaşırsa ilişki, anlaşamazsa kara sevda oluyee. kehkeh.


Yani ikibinonuncu yılda işler böyle gidiyor diyebiliriz. Arada istisnalar olabilir ama öylesini düşünmek bile çok sıkıcı. Tüm genellemeler yanlıştır genellemesinin çıkmazına girmeden devam edeyim, işte bu ilk yiyiş çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. Cebren ve hile ile gönlünüzün her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu durumdan daha elim ve daha vahim olmak üzere, arkadaş ortamında, kalbinizde iktidara sahip olanlar, utangaçlık ve dalalet ve hatta "abi ben bu kızla nası yalnız kalıcam yae" gibi sorunların içinde bulunabilirler. Hatta bu kalbinizdeki iktidar sahibi, şahsi menfaatlerini gerçekleştirebilmek için uygun ortam bulamayabilir. Tüm arkadaşlarınız fakr u zaruret içinde, harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Yiyiş Ortamı Hazırlayan Arkadaş! İşte bu dünyanın en boktan durumunda dahi vazifen, bu kıncışma dönemini atlatamayan iki arkadaşını, içine girdikleri çıkmazdan kurtarmaktır! Bunun için damarlarından akan asil kanın kudretine muhtaç değilsin. hadi bakiyim.

Aslında yukarda her şey anlatılıyor ancak arada osmanlıca kelimeler olduğu için ben bir daha açıklama gereği duyuyorum, zihinlerde bulanıklık kalmasın deyu;

Şimdi çocukla ya da kızla kıncışıyosunuz tamam mı. (Kıncışma; İlişkiye başlamadan önce, ilişkiye başlayacağınızın çok belli olduğu, henüz yiyişmediğiniz ama birbirine değme, yorganın altında mesajlaşmalar, birlikte film izlemeler, yemek yemeler ve karşılıklı iltifatların yaşandığı, bokunu çıkarana dek uzatılması gereken dönemin adı.En makbulü 3 haftadır.) Yiyişmek için çıldırıyorsunuz ama bir türlü ortam olmuyor. Kız mesela, senden deli gibi hoşlanıyor ama yalnız bir şeyler yapmaktan utanıyor tatlı tatlı, ihi mihi kafasında. Ya da erkek tarafını diğer anlayışsız gerizekalı arkadaşları bir türlü rahat bırakmıyor, ortamı ikinize bırakmıyor, oğlum "pes atak lan" diye darlayıp duruyor. işte bu durumda, aynı zamanda blogumuzun başlığı da olan Yiyiş Ortamı Hazırlayan Arkadaş' a ihtiyaç duyarsınız. Bu kişinin çok büyük ihtimalle uzun süredir ilişkisi vardır ve "ben bu yollardan çoktan geçtim ve seni çok iyi anlıyorum"culardandır. O' nun için en uygun zaman; her zamandır. siz işi abartı ciddiye aldığınızdan en iyi zamanı kollamaya çalışmaktasınızdır ama o, ilk fırsatta "e hadi sizi biraz yalnız bırakalım ;))" diyecektir. ve der. çok ilginçtir ki, siz bugüne dek ne kadar zorladıysanız da etrafınızdaki insanları bertaraf edememişsinizdir ama o, bir profesyonel gibi, tek cümlesiyle, ortamdaki herkesi sizi yalnız bırakmaya ikna etmiştir. bu başarı O' na aittir. Bu ilişkinin sahibi de O' dur. Bilesiniz ki, sizi yiyiştirten arkadaşınızın götü çok kalkacaktır. İlişkinin üçüncü elemanı olacak ve her probleminizi , geçen gün ne yaptığınızı, yarın nerde olacağınızı neredeyse sizden önce bilir. Kısacası iğrenç biridir.

Gelgelelim,

Yiyiş Ortamı hazırlayan bu arkadaş, siz ayrıldığınızda da " Ben demiştim sana" diyecektir. sıkı durun. hazır olun. vurun. kırın. parçalayın. saçını yakın, sakız yapıştırın. bu kaltaklara prim vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder